U bent hier

Academisch Centrum voor Private Verzekeringsgeneeskunde

Welkom op de site van het Academisch Centrum voor Private Verzekeringsgeneeskunde

Het Academisch Centrum voor Private Verzekeringsgeneeskunde is een gezamenlijk initiatief van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Vereniging voor Geneeskundig Adviseurs in Particuliere Verzekeringszaken (GAV).

Missie
Het Academisch Centrum voor Private Verzekeringsgeneeskunde (ACPV) biedt een wetenschappelijke basis voor de private verzekeringsgeneeskunde.

Doelstelling
Het Academisch centrum voor private verzekeringsgeneeskunde (ACPV) heeft als doel om in de vorm van een academisch samenwerkingsverband private verzekeringsgeneeskundige kennis te ontwikkelen en daardoor bij te dragen aan wetenschappelijke onderbouwing van het vakgebied, en de kwaliteit van handelen van professionals werkzaam in dit veld te bevorderen

De activiteiten richten zich op onderwijs en onderzoek met betrekking tot risicoschatting op het terrein van acceptatie, en claims op het gebied van levens, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen- en personenschade.
Het ACPV wil wetenschappelijke kennis ontwikkelen door onderzoek te initiƫren, uit te voeren of te coƶrdineren en resultaten van wetenschappelijk onderzoek beschikbaar te stellen voor het private verzekeringsgeneeskundig beroepsveld. Hiervoor zal het ACPV kennisontwikkeling door wetenschappelijk onderzoek stimuleren en ondersteunen, en een eigen onderzoekprogramma gaan opzetten.
Het ACPV heeft verder tot doel de kennis over de private verzekeringsgeneeskunde te bevorderen door o.a. bij te dragen aan medische, paramedische of andere opleidingen, en een centrale plaats te bieden voor voorlichting aan derden.

Om haar doelen te bereiken streeft het ACPV samenwerking na met andere faculteiten, academische centra of onderzoeksinstituten, zowel nationaal als internationaal.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer